Gladius, mač Julije Cezara

Na 19 Veljača 2018.

Konačno sam ga dobio...

Možete li zamisliti da ste rimski legionar koji hrabro, čvrsto i disciplinirano stoji nasuprot divlje barbarske horde. Jedinu šansu za preživljavanje daju vam braća po oružju u formaciji i iskusni general, zapovjednik koji zna što radi. Onaj koji bi vojsku nepogrešivo vodio do pobjede. Takav je bio Gaj Julije Cezar, a ovaj mač inspiriran je slavnim vojskovođom, političarem i piscem. Mač je bogato ukrašen i trebao bi simbolizirati, slavu, moć, bogatstvo i nepobjedivost Rima.

Karakteristike Gladiusa su gotovo savršene, nevjerovano je pouzdan, savršeno balansiran i razarajuće smrtonosan. Replika je izrađena u Toledu, Španjolska i svakako zaslužuje maksimalnu pozornost. Izrađen je od kromiranog čelika. Sječivo nije oštro, niti prilagođeno za oštrenje, jer se radi isključivo o ukrasnom maču.

Dužina oštrice: 74 cm

Težina: 1,5 kg

big PB265593

big PB265594

big PB265595

Gladius1

Gladius2

Gladius3

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Newsletter

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.