Vodič za kupnju mačeva, što je HRC?

Na 12 Siječanj 2016.

Prilikom kupnje mača na internetu, ali i općenito, sigurno je da želite kupiti pravu stvar koja će odgovarati uloženom novcu. Sama činjenica da je mač izrađen od ugljičnog čelika nije dovoljna da on bude funkcionalan ili kako se to moderno kaže "battle ready", već je potrebno da oštrica bude i pravilno toplinski obrađena kako bi se dobila potrebna ravnoteža između tvrdoće i žilavosti mača. Taj proces toplinske obrade zove se kaljenje i tu se mač zagrijava i hladi do željenog rezultata. Dobri kovači priliko kaljenja mogu od lošijeg čelika napraviti vrlo dobar mač, dok lošiji kovači od boljeg čelika mogu lošom toplinskom obradom napraviti mač slabe kvalitete.

hrc test

Na pojedinim web stranicama i oglasima proizvođači i prodavatelji vole se pohvaliti kako je njihov mač izrađen od kvalitetnog ugljičnog čelika, ali postupak toplinske obrade nije spomenut. Ovdje budite oprezni jer vrlo je moguće da mač nije toplinski obrađen uopće i da je mekani kao maslac. Tržite se one mudre izreke, tko pita ne skita i pitajte prodavatelja da li je toplinski obrađen i koji je njegov HARDNESS ROCKWELL CONE (HRC) broj, odnosno tvrdoća po Rockwellu.

HRC broj je vrijednost kojom se mjeri relativna tvrdoća čelika. Visoke HRC brojke govore nam da se radi o tvrđim materijalima. Općenito govoreći, europski mačevi bi trebali imati HRC vrijednost između 40 do 50. Dok japanski mačevi koji su kaljeni na drugačiji način, znači sama oštrica je tvrđa od leđa mača i trebala bi imati vrijednost HRC između 55 i 60, a leđa mača koja su mekša HRC vrijednost 38 do 40.

Za kraj još jednom ističem kako je važno prilikom kupnje pravog funkcionalnog mača tržati se svetog trojstva u odabiru; vrsta čelika, toplinska obrada, full tang!

rockwell machine

Tvrdoća po Rockwellu je postupak za određivanje tvrdoće materijala, gdje se utiskuje poseban utiskivač u površinu ispitivanog materijala, pri čemu se ne mjeri površina otiska (kao kod ispitivanja tvrdoće po Brinellu i tvrdoće po Vickersu), već njegova dubina. Utiskivač je dijamantni stožac s vršnim kutom od 120º (s polumjerom zaobljenja na vrhu od 0,2 mm) ili zakaljena čelična kuglica promjera 1,5875 mm (1/16 inča) ili 3,175 mm (1/8 inča).

Utiskivač se prisloni na površinu ispitivanog materijala početnom silom Fo (obično 10 kg ≈ 100 N), pri čemu se dobiva otisak dubine ho. To je ishodišni položaj za koji valja mjerilo za dubinu namjestiti na nulu kao ishodišnu vrijednost. Zatim se povećava opterećenje utiskivača (tijekom 1 do 8 sekundi) dodatnom silom F1, na ukupnu silu F. Trajanje opterećenja ukupnom silom iznosi 4 s ± 2 s. Potom se ukloni dodatna sila F1, te se pri opterećenju početnom silom Fo, očita na mjerilu (obično je to mjerna ura ili komparator točnosti 2 μm) dubina otiska h (mm).

U uređajima za ispitivanje tvrdoće po Rockwellu utiskivač se opterećuje utezima preko sustava poluga. Oni obično imaju hidrauličku kočnicu, kojom se regulira brzina opterećivanja, zaslon ili ekran na kojem na kojem se očitava geometrijska vrijednost udubljenja ili mjerna ura za mjerenje dubine prodiranja. Obično su stabilni, ali ih ima i prenosivih, predviđenih za upotrebu na gradilištu. Svi takvi uređaji smatraju se statičkim zbog polaganog porasta opterećenja, pa su i postupci ispitivanja statički.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Newsletter

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.