Jeziva priča o događaju iz Dyatlova prolaza

Možda jedan od najbizarnijih i zastrašujućih slučajeva u povijesti planinarenja, ali i općenito sa survival i outdoor elementima, dogodio su u bivšem Sovjetskom svezu kada je devet nesretnih studenata umrlo misteriozno u creepy događaju. Priča ide ovako nekako.

Zimski survival set za vaš automobil

Prometne nesreće, nezgode ili kvarovi se događaju i vaš automobil može stati negdje daleko u hladnoj noći. Ne dozvolite da vas takva situacija uhvati nespremne.

Napravite vlastiti set za preživljavanje od stvari koje već vjerojatno imate u vlastitom domu i koji će se izvrsno nadopuniti s obveznom prvom pomoći koji zakonski morate imati u automobilu.

Zatečeni grmljavinom

Biti na otvorenom za vrijeme grmljavinske oluje nije samo zastrašujuće već i vrlo opasno. Primjeri udara munja u ljude ili u blizini ljudi sa smrtnim posljedicama je mnogo. Brzo razmišljanje i ispravni potezi mogu vam sačuvati živu glavu, ali nepažnja i neodgovorni postupci mogu povećati mogućnost udara munje baš u vas. I više nego što mislite.

šatori u snijegu

5 trikova za preživljavanje u snijegu i ledu

Nije važno živite li na područjima gdje su snijeg i led prisutni većinu godine ili samo posjećujete snježne planine, skijališta i bilo koja druga područja gdje se temperature spušta ispod nule, važno je usvojiti nekoliko sigurnosnih savjeta o preživljavanju u snijegu i ledu.

Legendarni Bowie nož

Bowie noževi omiljeni su lovački noževi u Americi, ali i širom svijeta. Može se reći da je simbolizirao granicu s divljim zapadom. Nož je stvorio James Black za Jima Bowieja, početkom 19. stoljeća. Kasnije Jim Bowie postao je “legendarni” borac noževima koji je poginuo u bitki za Alamo.

 

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.